Terapie de cuplu

*serviciile pot fi oferite atât în limba română, cât și în engleză

Terapia de cuplu este potrivită pentru persoanele care se află într-o relație și întâmpină diverse dificultăți în cuplu. Acestea se află în situația în care caută răspunsuri diferite cu privire la relația lor, ”simt” că lucrurile nu merg așa cum și-ar dori și își doresc să găsească ”acel ceva care îi va aduce înapoi”. Câteva din situațiile în care te regăsești și pentru care ar fi util un proces de terapie de cuplu pot fi:

Comunicarea deficitară: Cuplurile se pot confrunta cu dificultăți în comunicarea eficientă, inclusiv în exprimarea nevoilor, dorințelor și așteptărilor reciproce.

Gestionarea conflictelor: Situațiile de conflict pot să apară în orice relație. Cuplurile pot dori să învețe tehnici sănătoase de gestionare a conflictelor și de rezolvare a neînțelegerilor.

Explorarea stilurilor de atașament: Înțelegerea propriilor stiluri de atașament și pe ale partenerilor poate aduce claritate în modul în care relația este construită și poate oferi perspective pentru îmbunătățirea conexiunii emoționale.

Autocunoașterea și dezvoltarea personală: Participanții pot dori să exploreze moduri de a se cunoaște mai bine pe ei.

Lipsa de încredere în ceilalți: Persoanele cu dificultăți de atașament pot avea o lipsă de încredere în ceilalți, crezând că vor fi rănite sau trădate dacă se deschid emoțional.

Nemulțumire cu propria imagine de sine: Unele persoane pot să se confrunte cu o nemulțumire constantă în ceea ce privește propria imagine de sine, ceea ce face dificilă acceptarea și iubirea de sine.

Modelare de relații toxice din copilărie: Persoanele care au crescut într-un mediu familial cu modele de relații toxice sau disfuncționale pot să se confrunte cu provocări în a construi relații sănătoase în viața lor de adult.

Căutarea constantă de validare: Unele persoane pot căuta constant validare și aprobare din partea altora, deoarece aceasta devine sursa lor principală de valoare și autoestimă.

Temeri legate de vulnerabilitate: Teama de a fi vulnerabil și de a împărtăși sentimente profunde cu altcineva poate împiedica deschiderea emoțională și construirea unei legături autentice.

Teama de a fi abandonat: Persoanele care au experimentat abandonul în trecut pot trăi cu teama constantă că vor fi abandonate într-o relație, ceea ce poate afecta capacitatea de a se angaja în mod sănătos într-o relație.

Dificultăți în a-și exprima nevoile și dorințele: Unele persoane pot avea dificultăți în a-și cunoaște și exprima nevoile și dorințele într-o relație, din cauza temerilor că vor fi respinse sau ignorate.

terapie de cuplu

Durata si pret

Durata sedinta: 75 minute
Pret sedinta: 280 RON


ro_RO
Derulați până sus