Psihoterapeut Andreea Marin

Sunt psiholog-psihoterapeut specializat în Analiză Tranzacţională (AT), eficientă în terapia individualăde grup sau de cuplu / familie. AT tratează diverse tulburări, de la probleme cotidiene la psihoze. Terapia AT încurajează schimbarea activă, axându-se pe acțiuni concrete, nu doar pe înțelegere pasivă.

De asemenea, am specializare în Psihoterapia Experiențială a Unificării (P.E.U.), o metodă holistică ce foloseşte simbolurile, exerciţiile provocatoare şi artă terapeutică. Este potrivită atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

În prezent, mă formez în Terapia de Cuplu Centrată pe Emoții (EFT), o abordare scurtă și eficientă (8-20 ședințe). EFT se bazează pe știința atașamentului adult și își propune să îmbunătățească relațiile dintre parteneri.

Colaborări

Clinica Aproape

2023 – prezent: Crearea și furnizarea de ateliere de dezvoltare personală pentru adulți

OWPN Academy

Martie 2022 – prezent: Crearea și furnizarea de ateliere de dezvoltare personală pentru membrii asociației (tineri și adulți); psihoeducatie oferită în cadrul evenimentelor; terapie individuală

Fundația CCU

Februarie 2024 – prezent: Creare si furnizare de webinarii

Clinica Maze

Februarie 2023 – Februarie 2024: Suport psihologic și intervenție terapeutică: adulți și cupluri

Specializări

Pregătire profesională
2023 – prezent: Formare în Terapia de cuplu Centrată pe Emoții
2020 – 2022: Formare în Psihoterapia copilului, cuplului și familiei – Psihoterapie experiențială
2014 – 2019: Formare în Psihoterapie – Analiză Tranzacțională
2009 – 2013: Licențiată în Psihologie
Certificări și atestate
Atestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapie – Analiză Tranzacțională, acreditat de Colegiul Psihologilor din România
Membru al Asociației Române de Analiză Tranzacțională


Testimoniale

B.B 22 ani

În săptămâna în care s-a făcut un an de când am început să merg la terapie la ține am început să mă gândesc la cât de multe s-au schimbat în ultimul an, adică de la haos și multe gânduri și neînțelegere și ținut în mine multe, am trecut la liniște și plâns mai rar și mai sănătos și echilibru și înțeles unele stări și gânduri mai bine și mai repede, prin terapie cu ține am învățat să am grijă de mine tot timpul și să nu îmi mai fie tot timpul frică să fiu singură și toate aceste lucruri le am învățat alături de ține într-un mediu safe, calm și plin de compasiune și înțelegere și cuvinte de laudă la reușite

A.M. 22 ani

Experiența cu Andreea a fost remarcabilă! Profesionalismul, empatia și abordarea personalizată au făcut fiecare ședință benefică. Mă simt înțeles și susținut, iar progresul înregistrat în gestionarea dificultăților personale este remarcabil. O recomand cu încredere pe Andreea pentru oricine caută o schimbare pozitivă și sprijin în evoluția personală.

I.L. 20 ani

Psihoterapia cu Andreea este o călătorie de auto-descoperire prin care am învățat cum să îmi setez limite, cum să mă raportez la mine, la oamenii din jur și la experiențele pe care le trăiesc, astfel încât să îmi clădesc o existență care să imi aducă fericire, care să mi se potrivească. De cele mai multe ori, răspunsul este chiar la tine, însă este posibil să ai nevoie de ajutor pentru a putea ajunge la el, de un safe space în care să îți poți expune gândurile pentru a le descifra, pentru a le accepta. Exact asta simt că mi-a lipsit de-a lungul vieții și exact asta mi-a oferit terapia.

M.T. 26 ani

 Decizia de a începe să merg la terapie s-a dovedit a fi cea mai bună pe care am luat-o și singura care chiar a făcut o diferență. Nu știam la ce să mă aștept când am început, dar Andreea mi-a întrecut orice așteptare prin profesionalismul, dedicarea și empatia de care a dat  dovadă. Prin ghidarea ei răbdătoare și atentă am reușit să-mi înțeleg experiența de viață, să mă folosesc de resursele interioare pentru a-mi găsi drumul și a-mi lăsa deoparte anumite temeri. M-a ajutat să mă deblochez din anumite tipare de comportament și gândire în care stagnam de ani de zile. Sub îndrumarea ei am evoluat și am reușit să mă încred mai mult în mine și în potențialul meu. Îmi aduc aminte cum cu un an în urmă mă simțeam pierdută într-o gaură neagră fără scăpare, iar mersul la terapie și prezența Andreei în viața mea m-au făcut să continui și să nu mă simt singură. Mulțumesc mult!

A.N. 17 ani

Psihoterapia, de 4 ani, cu Andreea m-a ajutat și mă ajută foarte mult. Mereu am simțit că e un mediu safe pentru a discuta lucrurile vulnerabile, dar importante pentru mine. În ședințele cu ea, am parte de multă empatie, înțelegere, dar, atunci când este cazul, mă corectează și-mi spune unde greșesc, într-un mod diplomat și constructiv. Sinceritatea ei este o calitate importantă, fiindcă învăț că toată lumea face greșeli și că procesul de transformare necesită timp și răbdare. În toată această etapă de autocunoaștere și dezvoltare, ea îmi este alături și mă ajută să observ și să tratez lucrurile dintr-o perspectivă tolerantă, la nivel individual și colectiv. De altfel, Andreea este o persoană deschisă la schimbări, ținând cont de feedback-urile mele. Atmosfera a fost dintotdeauna una caldă și permisivă, simțindu-mă acceptată și înțeleasă. Am învățat că există soluții pentru orice problemă, chiar dacă situațiile par imposibile și fără rezolvare. Ține numai de mine dacă-mi doresc sa le descopăr și să le pun în aplicare.

Apariții Media

TVR

Emisiune „Punctul critic”

Aleph News

Emisiune „STIU”

Revista Psychologies


O zi din viața unui terapeut cu Andreea Marinro_RO
Derulați până sus